~Permulaan Dunia Baru Di KK Bentong...~

Fuhhhhh....lme dh xupload blog ni...ni disbbkn kebosanan yg terlalu...so aku pun bukakla blog...n lg menambah tension menambah tension dgn internet yg sengal...

Straight 2 da pointla...heheheeh...aku dh menjd seorg lec di kolej komuniti bentong...nme je bentong tp kat karak...heheheeh...tp bosanla....kat cni xde pape...yg de cume kfc...sib bek sejam je ngn kl...ujung mggu leh blk kl..heheheeh...

Ni kire dh msk mggu ke2 ktorg kat cni...total lec br kat cni 11org....dgn adenye ktorg maka cukupla kuota lec kat cni...heheheeh...FYI ktorg de 5org lec it,pas2 ktorg dtwrkn 5 jenis subjekla...subjek yg de...VB,Sistem Digit,Network,Internet n Subjek Pengajian Am iaitu Math,BI or Sains...heheeheh...so aku pilihla subjek Internet drpd subjek2 yg ade 2...(sng sket kot...;p)

So skrg ni dh msk 2mggu kat cni...klas xde lg...so ktorg mlpk n mgulor....kui3...pas raya br amik alih klas...so xsbo nk 2ggu gaji bln ni....gaji buta tuk bulan ni...kui3...

Kla kwn2..wish me luck k...;)

~Our Pra-Convocation Day~

heheheh....ni la pra-konvokesyen ktorg...ktorg duk bergmbo tuk alumni....msg2 de jubah....tp sume berebut nk pkai jubah piau....hahahaah....sbb org len dh kms beg lawa2...piau je lum....(alasan je 2....) hahahahaha...anyway kredit tuk piau,thank ekkk....pas2 ktorg je yg wat kecoh kat c2....so org 2 siap offer ktorg gmbo rmai2....dsbbkn jubah dh bukak....so gmbo besa pun jdla ekk...hehehehe...anyway enjoy....


inilah aku...(skema je aku rse....pas2 bertmbh domok) hahahaahah....


eylun....labuh lun jubah....hahahahaaha...


piau....empunya jubah....hahahaah....


azad....zad,aku rse ko pun dh gumuk...hahahahaha...


ajax fabuloso...hahahahaha.....


us...heheheheh...;p

~My Interesting Weekend~

Lme lak xupdate blog ni....heheheh....besala...bz ngn keje 1....tp ble blk keje je ttp ngadap lactop, tp yg dbuatnye....

  • Check Mail
  • Bukak Facebook
  • Men Restaurant City, Pet Society, Farm Ville, Farm Town N Sunshine Ranch....
ni la keje aku di malam ari lak....pg bz ngn marketing, mlm bz ngn games....heheheeh...anyway nk cite sketla psl my weekend this week...

Pg smlm (Sabtu) heheheeh...kuo g jln tar ngn noni....jnji kul11 kat sogo tp sorry noni....aku terlmbt so jdnye kat kul12.....tmbh ngn komuternye rosak la....mcm2 tul.... Pas2 smpai kat sogo just survey2 handbag n kasut (cehhh,konon berangan nk bli tuk konvo....ape2 pun 2ggu gaji ye...heheheh)....pas2 g jln tar msk First Lady survey baju....kot2 de yg menarik ke...dsbbkn kaler tudung kne putih ni yg leceh ni...so ble pkai tudung putih yg aku berkenan bj itam putih...dh mcm taik cicak lak...heheheheeh....tp mggu ni ktorg (aku,piau n azad) nk g mik jubah n aku nk stay bp dlm 2 3 ari,rindu nk mkn roti canai kat pt.bengkok, mkn roti bkr kat railway,minum air buah kat pyan (sume mkn je aku igt kan....hahahaahha) N last but not least survey bju kat First Lady gak...heheheeh...sbb bg aku yg kat bp lg byk stok br compare ngn jln tar....heheheeh....pas2kan ktorg mskla kat p.mlm 2....sesak 2 jgn cite la....aku ngn noni msg2 smpai 3 gelas air minum punyela haus...heheeheh.....pas jln2 kat p.mlm dela bli tudung selai n brooch..heheeheh.....2je...meroundnye punyela ntah bp kali....pas2 ktorg g solat n mkn...blk kul6...tp 2ggu kat bnk negara 2 sejam jugakla sbb tren ke rwg rosak kat mid valley...hhuhhh....letih2....

Pas2 smpai umh kul7.30,pas siap2 solat cube teka wat pe? hehehehe...kompermla bukak lactop buat aktiviti biasa...hehehehe....kul9 lak my best buddy,noha smpai...hehehehe....kuo lg,g da curve.....smpai da curve msg2 dh klpran...ktorg mkn meatball kat ikea...pas2 g cineleisure...redah je...xtau pun nk tgk cite pe...hahahaha....tgk2 de 'TAKING OF PELHAM 123'...tp tggl depan je....pas2 tgk de yg platinum klas...so noha pun kte jomla kt try msk platinum klas.... so ktorg pun blila tiket...pergh...RM40 sorg beb...kopak kalo tiap mggu tgk kat platinum klas...die kte xpe skali sekala...ble lg nk merasa....(thanks babe sbb bunjer aku....huhuhuhuh,2ggu aku keje nnti kt g msk yg gold klas lak...my treat k...;p)...pas msk je dlm 2 mmg bestla mcm hotel pun de....pas2 ktorg siap duk main kerusi urut ogawa sblm msk...mmg best glerrr,relax je...pas2 msk je blk 2...mmg bestla...krusi die mmg best,siap berlunjur lg kaki....siap pkai blanket tgk wyg...heheheeh....tp yg kureng nye...sbb org yg melayan 2 msk kuo la....anto mknn la...blnket la....n bla2...ape2 yg diorderla....tp yg penting berbaloi la sbb cite die best...heheheheeh...dr awal smpai akhir action je...cume ending kurengla...haahahahah....so spe2 nk g tgk bek tgk...xrugi pun...heheheeh..k...c u....daaa....


~My Maxi Dress~

Heheheheeh...4 da first time,finally i got my first maxi dress...heheheeh....dh la 2 first time bli dr blog (Chaz Boutique) heheeheh...ni dr tunjuk ajar kakak diyana la...hehehehe...ms nk bli bj ni mcm2 hal....yela...maxi dress ni labuh....tp aku kan tggi....so takut tersenteng la...apela....bp lme punye pk nk bli...tp tiap kali tgk dress ni mesti nk bli...tp bli bcg2 blk ngn org2 tertentu dorg kte bli jela klo dh berkenan...pas2 bak kte abg aku...mesti ok la....lg2 die bertali...pas2 pk gak...dress ni from uk...so yg org sne pun tggi2 so mesti ok kot....pk punye pk smpai tn punye boutique ni kte nk psgkan lace klo takut senteng n siap guarantee leh tukar ngn dress len kalo xsuit....so...aku pun okla....trus order....n arini smpai n dh try it suit with me....heheheeh....so happy lor....anyway tq ayun...;)

p/s: nk tgk dress nye? xnk la upload gmbo nnti xsuprise...2ggu la den pkai...tp ble yerk? ;)

~Funny Story~

Hahahahahahaah....pglmn yg melucukan arini....berlakunye pd pukul 7.15pm di damansara perdana....alkisahnye....ktorg abis je keje cik lin (my boss) suh try roti canai kat umh die,nk try tukang tebar roti canai utk kopitiam die....(FYI, kopitiam die akan launch 15 july ni kat armanee,damansara damai)....pas mkn ktorg pun beransurla pulang....nk dijadikan cite....aku ni jln taula...punyela laju...kak ila sibuk berborak ngn kak atiq kat blkg....so aku kat dpn dorgla....nk smpai kat tmpt parking,aku nmpk lampu kete kak ila dh nyala, that means kete die dh bukakla....aku ngn mte yg letih,perut yg kyg ngn konfidennye pun bukak pintu kete die,pas2 aku tgk de surat kabo kat sit dpn,so aku pun nk alihkanlah...tup2 kak ila kate "za, tu bukan kete kitela"....aku mcm tersedar dr mamai pun trus tutup pintu n say sory kat tn punye kete 2....tn punye kete 2 gelak je...ktorg pe lg gelak mcm nk pecah perut....hye,cnela aku leh silap msk kete...tp kete dorg mmg sebijik....kete viva,kaler kelabu pas2 park sblh2....hahahaahahah....mcm2 la aku ni....

p/s: pesanan pd tn punye kete...kalo ble bukak kete 2 time dh smpai kat ketela...jgnla bukak awal2...sib bek mamat cina 2 xhampuk aku,sesuka ati nk msk kete org...haahahahah...kla...cu daa....

opsss,de lg stu pesanan tmbhn ni dr my best buddy (Muliatie A Rahman) mkn jgn kyg2,nnti jd blur cam tn punyer blog ni....heheheheeh...sekian...;p


~My First Day~

Ha,arini my first day keje as marketing exec....huhhuhu...tp ade kisah disebalik arini tau....jeng2....

Begini alkisahnye....hehehehehe....arini bgn tuk g keje mule2 kul8...tp liat nk bgn...so set jam lg....n again...n again....lastly,kul 8.30 akhirnye bgn....so trus mndi,gsk bj n siap2....turun2 je igt nk mkn roti bakar sbb butter dh kuokan dr mlm td siap2....tup2 bwh tudung saji de ns grg....wah...mkn berat pg ni....rajin abg aku msk ns grg sblm die g keje....(promote abgla pulak...hehehehe)...siap je mkn, gla nk idupkan enjin kete....tup2....xidup2...ishhhh...naya ni...dhla first day...try lg...still xleh....(gelabah dh ni...) tup2...de msg msk...kak ila upenye....(staf opis)...die tnye...za,bwk kete kan...leh mik kat perodua maluri x? haaaa? aku br nk msg die dh msg....ayo kak ila...kete za xleh idup...cne nk g keje ni...abg dh g keje dlu...lastly...kak ila kol....za,pekate kak ila mik pas2 kite 2ggu kat perodua....aku pun set jela...huhuuhuh....smpai je perodua ktorg 2ggu turn kat pantry die...smpt aku wat milo...sbb td bfast xsmpt wat air panas...last2 smpai turn kak ila....pas2 kak ila tnye,za klo kt blk opis jln kaki je cne...ok x? aku pun ok je...dh lme x excercise ni...budget jln kaki leh turun lemak...heheheheeh....so akhirnye aku smpai opis ngn jln kaki arini...hehehehe....tp sib bek bos aku xsmpai lg...heheheeh....


p/s: hah,korg mesti konpius kan cne aku leh bek ngn kak ila sdgkn my first day...hehehehe...sbnrnye ni my first day for da 2nd time...heheheeh...dlu aku pnh keje kat cni sblm msk mster as admin exec....hehehehe...sbb 2 sng je kli ni nk keje blk smntra nk 2ggu posting...heheheheh...kla...chow...



~Other Frenz Engagement Day~

Mmg musimla skrg ni....xkawin...tunang....heheheeh....ha...ni lg sorg kwn aku yg dh bertunang mggu lps....Noor Akmalun Nisa' Man bersama pasangannye....hehehehe...ni slh sorg mmbr aku yg anak mami...heheheh...cun x? tp soryla...dh de yg punye...;p hehehehehe...ni de la sedikit sumbangan gmbo dr tuan punye badan...;) so enjoy...



gadis ayu la konon ni....;p



ha...hantaran ni die wat sdr tau...;)



ha...ni la gmbo tuan punye badan ngn tunangnye...

kla....c2 later k...kot2 pasni de lg kwn2 nk nk kwin or tunang...akan di uploadkn nnti...(ceh...dh mcm blog tuk org tunang n kawin dh ni...) heheheheh....daaaa....



~My Best Buddy Wedding....Oppsss....Engagement....;)~

Hi....welcome back...arini ari pernikahan...opsss...pertunangan....my best buddy....

Nur Syahida Jumakhir dengan pasangannya.....heheehehhe....so sweet....suke tgk muke sya....berseri2... maklumla...bakal bergelar tunangan orang...tp skrg dh bergelar pun...tp kan sya...aku rse kalo cik abgnye pkai sedondon dh leh akad nikah trus...tgl pggl tok kadi je...heheheheeh....tp 2la....org len yg bertunang org len yg excited nk tgkp gmbo....hehehehe.....

Hmm,nmpk gaye sya dh potong aku dlu...so dh terjaw
ab la teka tekuk bebudak ni...antara aku ngn sya sp dlu...heheehe....ape2 pun sya...semoga berbahagia selalu....friend forever k...


Hehehehehehe....Sume comeyla.....heheheheeh...;p

tetap nk sembunyi blkg sya....konon nmpk kecik la...hehehehe....

budget cute....hehehehe....;p

with my best buddy...;)

cute x? heheeheh...;)

mcm kene spotlight lak...hehehehe....

Comey2.....;)

jeng2....ni la gmbo yg paling eksklusif ....;)


p/s: Pesanan dari tuan punye bdn...die mintak maaf pada kwn2 yg len...bkn xnak jemput or bgtau kwn2 yg lain... jemputannya pun tuk keluarga terdekat je sbnrnye...so...kt sme2 doakan kebahagiaan die bersama k.....



~My Last Day at Port Dickson~

Huhuhuhuu....arini my last day kat poli PD....sedih la pulak...walaupun ni dh kali ke-2 aku kat sini....dh sonok aku kat sini...macam-macam ragam aku jupe...ni la nmenye dunia pekerjaan.....sblm ni hanya dunia belajar je aku jupe...pasni aku dh nk kuo dari alam pembelajaran...nk cr duit...nk keje....pas2 nk kawin..hehehehe....;p

Apa-apa pun thanks to all of JMSK,PPD...byk ilmu and pengalaman yang aku dpt slame aku latihan mengajar kat cni.... insyaallah de rezeki aku kat sini lagi...aku dtg blk...msti nnti sume nnti dh boring tgk aku...heheeheheh.....hehehe...ptg ni de mjlis perpisahan tuk aku...sedih lak...:( ....thanks a lot again to all of u...luv u all...muahhhh....Ni gambo sblm nk tunggu majlis perpisahan....smpt bergmbo 2...mmg pntg jupe kamera...;p

heheeheheh....terperanjat konon...heheehhe...

heheheeh...mis u all...

heheheeh...cian signboard kat blkg....

mmg den ni suko smbunyi kat blkg org...heheheeh...

beberape org staf yg de....xcukup korum ni....;p

Ni la adiah yg aku dpt slme berkhidmat 2 kali kat poli PD ni...heheheeh... i really appreciate it....thanks a lot....

My first present time LM
1.
..;)

Kapal layar....

My second present time LM 2...;p

Suke sgt adiah2 ni....sijil ni dpt sbb mggu komuniti ari2 as a tutor...

Smpai 2 kali majlis perpisahan aku kat Poli PD ni...heheheeheh....bak kte kak ton a.k.a Ketua jabatan JMSK(Duduk,Kanan), kalo aku dpt posting PD aku kne bunjer sume...heheheeh....hopefully klo rezeki dpt PD,dapatla...;)


Ha,pas2...last day ktorg kat pd....ktorg sempat berjemba-jemba di pantai teluk kemang...heheeheh.....mlm ni just lepak2 tepi pantai...men2 ngn anak-anak siput n ketam.... smbil2 ktorg menikmati keindahan malam...leh pulak de stu couple ni berpeluk n bercium di tepi pantai...ish2...xsure la melayu ke cina...tp yg penting dorg wat dpn public....jgla tingkah laku 2...huhuhu....neway....ni la sedikit sbyk aksi2 yg kami b5 lakukan kat tepi pantai...kononnya ala-ala akhil hayy n waheeda....hehehehe....c yaa....


ops...ni gmbo selingan....sblm kami bertolak..heheheeh...

heheheh...aksi ape ni ekk?

cakkkk....

gapai jgn xgapai...heheheeh...aksi mengapai bintang...;)

aksi lompatan yg dh jatuh ke tanah...heheehhe....

aksi 3 dara pingitan...ops...tgl 2 je...hehhehehe...jgn mare....;p

jap2.....dunia terbalik ke? owhh...kamera...heheeheh...;p

kaki kami bersama anak2 siput...;p

3 je kaki? heheheeh....

opss...lg spsg lari...takut siput..heheheeh...

Dengan berakhirnye gmbo ini, maka sekianla dr kami b5 di Port Dicksom...heheeheh....ade lg yg len...tp de yg sensor sket...heheeheh...kla...c u later.....daaa.....



~Menghitung Hari~

lega dh rse ari bersama komuniti dh bis...dh settle ajo bbdk ni...so hopefully blog yg aku ajo 2 digunekan sebaiknya k...sekarang ni waktu menghitung ari...bkn nk kwin or nk tunang k kengkawan...menghitung ari nk bis LM...pas2 nk tunggu posting lak...pas2la br pk ble nk tunang or kwen...;)
hehehehe...klo nk tau keje aku slme LM ni...

  • Check mail
  • YM
  • Facebook (coz friendster kne block...heheheeh)
  • Pet Society or Bowling Buddies....mmg ketagih aku men game2 ni...ari2 mesti nk kne men...;)
  • Tgk cite korea or jepun...
ni la keje2 rutin aku...ha....sbbnye keje2 aku yg len wat soklan tuk modul aplikasi dah siap...(tp lupe lak nk wat skema jwpn tuk asgnmt n labwork....sokla aku wat...;) TKP? siap dh rsenye...cukupla 2...hahahaahah... tp sat g nk tmbh sket kat buku ni...sok nk soh KJ a.k.a pembimbing aku cek...sbbnye myb rabu depan penyelia nk dtg a.k.a tn hj hassan, kali ni dr asri xdtg dh...hehehehe...kla....smbg next time...

p/s: nad..aku pun xtau la cne tam-tam aku leh lawan mui-mui ko...hehehehe...


(comey x tam-tam aku? hehehehe....dh bli bj baru lg ni....;)


~Friendship...~

Kawan....sahabat....pelbagai istilah yang kita gunakan tuk memanggil kawan kita...tp bagi aku, kawan n sahabat adalah 2 bende yang berbeza....kawan....myb hanya ada bersama masa kt sng ttp berbeza ngan sahabat...sahabat adalah org yang ttp bersama kt diwaktu susah dan senang...sentiasa ada disisi kt tiap kali kt memerlukannya....itu yang dipanggil sahabat....walau dimana kt berada semoga hubungan kt ttp akrab spt biasa...I LUV U FRENZZZZ...MIS U ALLL...:(

p/s: A simple video...just 4 my fren...;) ni salah stu aktiviti yang aku nk ajo bbdk sek time hari komuniti kat PPD nnti...;p

video

~My First Time~

hehehehe...akhirnya aku wat blog gak...ni klo bukan pasal mggu komuniti kat polipd nnti,xdenye aku nk wat;p...FYI aku ni sbnrnye tgh LM kat polipd...dtmptkn diJMSK...tp nnti time bbdk poli cuti dlm akhir bln5 ni de mggu komuniti kat polipd ... n aku ditgskn sbg fasilitator untuk membuat blog....ade 3 org yg hndle bende ni...tp tiap sorg de pgg stu klas...so nk xnk aku kne explorela dlu cmne nk wat blog...pergh...punyela sng,xpyh aku ajo pun dorg leh wat....kui3...
k...got 2 go now...c u all next time....;)